jueves, 1 de febrero de 2007

Una Panificadora anomenada "Brotbackautomat"

Començo el meu seguit d'articles sobre equilibri territorial -una de les meves dèries- amb un material tan inofensiu com una panificadora.

Quan un veu que en els pobles aconseguir determinats subministraments significa 20minuts de vehicle, un sent que aquí falta alguna cosa.

Una de les dues coses més important que un urbà pot trobar a faltar al poble, és el pa. L'altra, és el diari.

El diari ho soluciona internet, això ja està descobert.

El pa, ho soluciona la panificadora. Magatzemar uns kgs de farina és molt senzill, i es pot conservar molt bé. El pa no tant. Sí, hi ha la solució de congelar-lo, però no és sostenible, és a dir, es necessita energia per a conservar-ho. I no em dóna la gana d'anar, comprar dos sacs de pa i guardar-los en un cofre congelador...per motius d'espai, d'energia, etc. No.

Vull tenir pa calent al dematí, al aixecar-me. Això és un invent dels alemanys, i el recomano. Si no sabeu receptes de pa, podeu fer anar farina pre-mesclada. Si us cal saber com aconseguir-la, m'ho demaneu en rèpliques. Només us diré que en alemany es diu BrotBackautomat.

un pató.




No hay comentarios: